Media release: српском (Serbian)

 

NAJAVE: Evropska konferencija o biseksualnosti ove godine u Amsterdamu

Treca evropska konferencija o biseksualnosti (EuroBiCon) održace se ove godine u Amsterdamu od 28. do 31. jula 2016. Pocinje 28. jula prvom evropskom konferencijom koja se bavi istraživanjem biseksualnosti (EuroBiReCon), i taj dan ce biti posvecen akademskim istraživanjima biseksualnosti, nakon koje ce uslediti trodnevno dešavanje usmereno na zajednicu.

EuroBiCon ima za cilj da okupi biseksualne osobe i njihove saveznike/ce širom Evrope i iz sveta kako bi podelile svoje ideje i price i zabavile se u bezbednom i prijateljskom prostoru. Ovaj dogadaj povezan je sa EuroPride-om, a moto konferencije je ‘Join our VisiBility’ i akcenat je na vidljivosti biseksualnosti.

Biseksualne osobe su najveca grupa u okviru LGBTI akronima, ali i medu najmanje vidljivima. EuroBiCon ce biti mesto gde ce ucesnici/e razmenjivati informacije i iskustva u polju sloboda seksualne orijentacije kao i položaju biseksualnosti u razlicitim društvima Evrope.

Konferencija ce ponuditi više od 60 radionica, a teme ce biti razlicitost, zdravlje, bifobija, pitanja reprezentacije itd.

EuroBiCon je mesto otvoreno za sve bez obzira na seksualnu orijentaciju, rodni identitet i polne karakteristike, i za cilj ima da poboljša dijalog i diskkusiju medu LGBTI osobama, organizacijama i zajednicama.

Organizaciju dešavanja koordinira holandska mržeza biseksualnih osoba osnovana 1991, zajedno sa clanovima/icama Evropske mreže biseks aktivista/kinja osnovane 2001.

Za više informacija o registraciji www.eurobicon.org, eurobicon@gmail.com

#pressrelease #EuroBiCon16

EuroBiCon – www.facebook.com/eurobicon
Biseksualke i Biseksualci Srbije – The Bisexuals of Serbia

Source: Gayten LGBT 6 April 2016